• location: KEILEPAND, M4H, ROTTERDAM (Show on map)
  • program: Lezing-Debat-Workshop
  • client: IABR, KeileCollectief
  • design: 2018

Videoregistratie (samenvatting) van AANKEILEN S1: Onderzoek randvoorwaarden transformatie M4H

Onder de paraplu van IABR–2018+2020–THE MISSING LINK presenteert het Keilecollectief, bestaande uit Bekkering Adams architecten, GROUP A, De Urbanisten, HP architecten en Nieman adviseurs, iedere donderdag AANKEILEN! Een vierdelige reeks lezingen, gesprekken en workshops over, door en met bedrijven gevestigd in het Merwe-Vierhavensgebied waarin op zoek wordt gegaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het gebied.
De voor transitie van het M4H-gebied relevante thema’s die ‘aangekeild’ worden zijn afval/recycle, energie/autarkie, water/voedsel en (circulaire) gebiedsontwikkeling.

Workshop
Per thema wordt iedere donderdagmiddag een workshop georganiseerd waarin samen met lokale bedrijven verkend wordt welke kansen er liggen voor toekomstige ontwikkeling en wat de overgang van voormalig havengebied naar stadswijk betekent voor de ruimtelijke structuur en het karakter van het gebied. Kunnen er condities worden geformuleerd die daadwerkelijke waarde creatie in de toekomst mogelijk maken?

Debat
Aansluitend, in de avond, wordt vervolgens onder leiding van moderator Bart Cosijn dieper op het thema van die dag ingegaan. Gasten worden uitgenodigd om vanuit eigen ervaring en expertise op het thema in te gaan en met elkaar in gesprek te gaan. In een open sfeer, waarbij nieuwsgierigheid en interesse in elkaars mening en expertise voorop staat, is AANKEILEN! een mix van lezing, debat en dialoog met het publiek.

PUBLICATIONS

  • AANKEILEN S1- Videoregistratie van editie 1: Onderzoek randvoorwaarden transformatie M4H, juni 2018

WHO WE ARE

We are an internationally operating, dynamic and versatile architectural office, looking and working with an open mind towards our future society. Founded by Monica Adams, we share a fascination for enhancing the urban environment. With an enthusiastic team of architects and designers we work on innovative and sustainable projects with a strong identity, defined by expressive architecture with a tactile expression of material and detail.

Adress

Keilestraat 9f
3029 BP Rotterdam, The Netherlands
T: 00 31 10 4258166
info@studioADAMS.nl

Privacy statement

TWEETS Follow us