Wie zijn wij?

Het KeileCollectief is een groep professionals die zich inzet voor een betere leefomgeving in de breedste zin van het woord. Het KeileCollectief is gehuisvest in het Keilepand in M4H I Makers District, Rotterdam en bestaat uit bedrijven werkzaam in de architectuur en stedenbouw (studioADAMS, GROUP A, DE Urbanisten, Nieman raadgevende ingenieurs, HCVA en HP architecten), de IABR (Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam), verschillende makers werkzaam in de interieurbranche (Woodwave, SANT interiors en Brandsing meubelmakers) en voedselgerelateerde bedrijven zoals Kaapse Brouwers en Rechtstreex; een organisatie die zich inzet voor een alternatieve lokale voedselketen. Vanaf mei opent Food Union Rotterdam (FUR) haar deuren op de begane grond. Met deze culinaire broedplaats, waar bevlogen food-ondernemers aan hun creatieve ambities werken, wordt een mooie nieuwe stap gezet in de unieke mix van maken, doen en dromen die het KeileCollectief kenmerkt.

Met diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld de lezingenreeks AANKEILEN over en door bedrijven in M4H verbindt het KeileCollectief kennis en ervaring aan de omgeving. Hiermee participeren de gebruikers van het pand op innovatieve wijze in de organische transitie van het toekomstige woon-werkgebied en vormt het Keilepand de plek waar de M4H community elkaar ontmoet. Op deze manier adresseert, initieert en participeert het KeileCollectief op geheel eigen wijze in actuele ruimtelijke opgaven en vormt met het Keilepand als thuisbasis een katalysator voor stedelijke vernieuwing.

 

Rotterdamse Architectuur Prijs (RAP) 2021

Heel trots zijn we dat we met ons pand genomineerd zijn voor de Rotterdamse Architectuurprijs (RAP) 2021. Meer informatie over deze prijs, de nominatie vind je op de website van de Rotterdamse Architectuurprijs.

Vind jij ons pand en iedereen die er in zit ook zo leuk? Stem dan voor de Publieksprijs! Dat kan tot 31 mei 2021. Op 16 juni is de bekendmaking en prijsuitreiking in de Kunsthal.

Volg ons via LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook, of via de website www.keilecollectief.nl 

Foto's: KeileCollectief © Frank Hanswijk  en IABR © Aad Hoogendoorn

WHO WE ARE

We are an internationally operating, dynamic and versatile architectural office, looking and working with an open mind towards our future society. Founded by Monica Adams, we share a fascination for enhancing the urban environment. With an enthusiastic team of architects and designers we work on innovative and sustainable projects with a strong identity, defined by expressive architecture with a tactile expression of material and detail.

Adress

Keilestraat 9f
3029 BP Rotterdam, The Netherlands
T: 00 31 10 4258166
info@studioADAMS.nl

Privacy statement

TWEETS Follow us